Obuka u solarnom edukacijskom centru organiziranom u strukovnoj školi

U periodu od 8. svibnja 2013. do 10. svibnja 2013. 6 nastavnika struke završilo je obuku u solarnom edukacijskom centru.

[imagebrowser id=8]

Tijekom edukacije nastavnici su dobili uvid u funkcioniranje nastave i praktičnih vježbi u izbornoj nastavi o obnovljivim izvorima energije, kao i mnoge korisne savjete kolega.

Obuka je ostvarena u Edukacijskom centru solarne energije Zadarske županije koji je prvi centar u Hrvatskoj koji ne samo da osigurava informacije javnosti o tome kako koristiti solarne i druge obnovljive izvore energije, već nudi programe osposobljavanja za električare i instalatere grijanja i klimatizacije o tome kako primjenjivati energetski učinkovite tehnike. Centar je smješten u prostorijama Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar. Program osposobljavanja je verificiran pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, te je kao takav bio prvi u Hrvatskoj koji pruža obuku za tehničare solarnih sustava. Centar također pruža program osposobljavanja za montere solarnih fotonaponskih sustava.. Solarni edukacijski centar također pruža izborne predmete iz obnovljivih izvora energije za srednju školu.