SOLARNI LABORATORIJ

Laboratorij za solarnu energiju
Zahvaljujući ovom projektu, naša će škola biti bogatija za suvremeni solarni laboratorij u kojem će učenici moći stjecati znanja o OIE te steći vještine koje će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Kako bi korisnici laboratorija bili u mogućnosti izvoditi osnovne i napredne vježbe iz područja korištenja solarne energije, instalirat će se set specijalizirane didaktičke opreme za osnovnu i naprednu razinu s multimetrom, nanometrom, luxometrom, solarnim panelom i drugim potrebnim komponentama. Instaliranom opremom osigurat će se 8 radnih jedinica za izvođeje praktične nastave u laboratoriju smještenom u prostorima Elektrotehničke i prometne škole koji je lako dostupan i korisnicima Strojarske tehničke škole Osijek, s obzirom da dvije škole dijele prostor iste školske zgrade. Korisnici opreme će tako biti u mogućnosti provoditi praktične vježbe i odabirati veličinu komponenti u tipičnim situacijama instaliranja.
8 radnih jedinica (jedna radna jedinica za dva učenika) bit će opremljena kompletom koji se sastoji od tableta, 2 didaktička seta (20W), 3 digitalna multimetra, nanometra, luxometra i seta repetitora po radnoj jedinici. Jedan veliki panel (200W) služit će u demonstrativne svrhe imajući funkciju mini elektrane. Osim toga, kupit će se 2 seta didaktičke opreme kao i solarni grijač s pratećim senzorima i mjernim instrumentima.